top of page

Wie zijn wij en wat kan u van ons verwachten?

Feestweek sponsoring 2.png

Wij zijn Autobedrijf Blokzijl. Een onafhankelijke autogarage die al jaren te vinden is in Zuidwolde. U kunt bij ons terecht met alle merken en typen auto's, kleine bestelbussen en campers.  Wij werken met premium-merken zodat u veilig en comfortabel de weg op kan. Wij proberen de prijzen hierin laag te houden immers moet rijden ook leuk zijn en blijven!

 

Kom gerust eens langs als u advies wil van een van onze experts, om een afspraak te maken of om gewoon even te kijken. U bent altijd van harte welkom bij Autobedrijf Blokzijl aan de Oosterweg 5a in Zuidwolde. 
 

JANUARI 2022

FUSIE BLOKZIJL EN GARAGE KLOEZE

 

Autobedrijf Blokzijl heeft per 1 januari 2022 Autobedrijf Kloeze overgenomen. Daarmee zet eigenaar Rick Blokzijl een volgende stap met zijn onderneming die ruim 15 jaar geleden startte.

Groeien

 

Elf jaar lang had Rick zijn werkplaats aan de Hoofdstraat in Zuidwolde. Echter door constante groei werd de werkplaats aan de Hoofdstraat te klein en verhuisde Rick met zijn gezin en bedrijf naar de Oosterweg aan de rand van Zuidwolde. Naast reparaties en onderhoud aan alle merken en types personenauto’s en bedrijfsbusjes heeft hij het ook steeds drukker met campers. Daarvoor rijden camperaars uit heel Nederland naar de Oosterweg.

 

Wie niet bekend is in Zuidwolde, kan beter zonder behulp van een navigatiesysteem naar de garage aan de Oosterweg zoeken. De navigatie leidt naar een stuk niemandsland bij de voetbalvelden in het dorp. Dorpsbewoners weten dat de Oosterweg verderop verder gaat in de richting van Alteveer en Kerkenveld. En daar is de onderneming van Rick Blokzijl gevestigd.

 

Sleutelen

De ondernemer verbouwde drie jaar geleden een voormalig cateringbedrijf tot een moderne autogarage. Daar neemt hij alles tussen APK, een kleine reparatie en groot onderhoud voor zijn rekening. Na elf jaar ondernemerschap vindt Blokzijl het ‘sleutelen’ nog steeds het leukste. “Nadat ik mijn atheneumdiploma behaalde, ben ik HBO Autotechniek gaan studeren. Dat is een hele theoretische opleiding.

Een half jaar later stapte ik al over naar MBO Autotechniek: daarbij werk je wél met je handen en dat vind ik uiteindelijk veel leuker. Voor die studie liep ik destijds stage bij Autobedrijf Kloeze dat we dit jaar hebben overgenomen.”

 

Betrouwbare handen

Naast de interesse in de techniek trok ook het ondernemerschap. Na zijn studie begon hij vrij snel een eigen bedrijf. Eerst middenin Zuidwolde en ondertussen ruim drie jaar aan de Oosterweg. “Dit is een goede locatie om verder te kunnen groeien. We hebben hier alle ruimte voor service en onderhoud. Bovendien werken we met drie echte vakmensen in een moderne garage. Klanten uit de brede regio rondom Zuidwolde weten dat hun auto bij ons in betrouwbare en betaalbare handen is. Dat laatste is ook niet onbelangrijk in een tijd waarin autorijden duurder wordt.”

DIT IS EEN GOEDE LOCATIE OM VERDER TE GROEIEN

 

Specialist in campers

Ondertussen is Autobedrijf Blokzijl ook gespecialiseerd geraakt in campers. Steeds meer camperaars reden hun trotse bezit richting de Oosterweg. “Bovendien werken we nauw samen met Hiemstra Campers in Zuidwolde. Dat gerenommeerde bedrijf heeft het onderhoud aan zijn campers aan ons uitbesteed. Daardoor is het aandeel campers binnen ons bedrijf nog groter geworden. Die samenwerking verloopt heel prettig”, legt Blokzijl uit.

Hij mag zelf graag aan campers werken. De techniek daarvan is goed vergelijkbaar met die van autobusjes. “De doelgroep is wel heel anders. Camperbezitters willen dat hun voertuig in perfecte staat is. Ze zijn trots op hun camper en willen optimaal genieten van hun reizen en vakanties. Daarom reizen ze ook gerust het hele land door op zoek naar een betrouwbaar adres. Dat maakt deze tak van sport heel leuk.”

 

Geen leveringsproblemen

Autobedrijf Blokzijl levert snelle service aan klanten. “Wij hebben daarvoor voldoende capaciteit en vakmensen. Bovendien hebben wij in tegenstelling tot veel andere branches geen last van leverproblemen. Onderdelen zijn snel beschikbaar, waardoor we onze klanten snel weer op weg helpen.”

JANUARI 2023

UITBREIDING CAMPER WERKZAAMHEDEN 

Sinds 1 januari 2023 hebben heeft Autobedrijf Blokzijl de werkzaamheden uitgebreid. In Dedemsvaart hebben we een bestaande werkplaats in camper en caravan onderhoud, in- en opbouw overgenomen. Door de groei in het aantal campers in ons klantenbestand en de steeds groter wordende vraag naar in en opbouw van campers en onder andere audio werkzaamheden kunnen wij onze huidige en nieuwe klanten een compleet pakket aan bieden. Dit kan per 1 januari 2023 dus bij ons in de werkplaats als ACS Servicepoint in Dedemsvaart. U kunt natuurlijk ook gewoon bij ons terecht aan de Oosterweg in Zuidwolde!

 

Wij helpen u graag om van uw camper of caravan uw paleis op wielen te maken maar ook zo te houden zodat u heerlijk kan ontspannen tijdens uw reis én op uw bestemming! U kunt dus nu echt voor ALLE werkzaamheden aan uw caravan of camper bij ons terecht, van het updaten van uw audio tot het plaatsen van een moover of levelsysteem u bent bij ons in Zuidwolde en Dedemsvaart aan het juiste adres!

Autobedrijf Blokzijl

Oosterweg 5, 7921 GA Zuidwolde I 06 11923709 I

info@autobedrijfblokzijl.nlAutobedrijf | Autobedrijf Blokzijl | Zuidwolde

ACS Camper Service 

Kelvinstraat 31a, 7701 BZ Dedemsvaart | 0523 745529

info@acsservicepoint.nl ACS Servicepoint Dedemsvaart

bottom of page